top of page

Nyttig informasjon

BLODPRØVER: 

INGEN laboratorieundersøkelser utføres uten forutgående avtale med-  eller samtidig konsultasjon hos lege.

Ved å bruke Helsenorge  kan du : 

- Bestille vanlige timer, og hos enkelte "haste timer". Sistnevnte blir tilgjengelig hver ettermiddag fra kl. 16.00. 
- Fornye resepter på fast medisin
- Skrive til legen (kan bli belastet for denne tjenesten ved E konsultasjon. 
- Lese beskjeder fra legen og prøvesvar.

- E- konsultasjon (egenandel tilkommer. Dette er å regne som en elektronisk konsultasjon). Vær oppmerksom at svar fra lege skrives som regel samme dag eller dagen etter, men det kan ta opptill 5 dager i enkelte tilfeller. Det avhenger av problemstilling. Ved sykemelding er hovedregelen fortsatt at pasienter MÅ møte til konsultasjon ihht lovverket. 

 

​Vi har ikke mulighet til å sende sensitiv informasjon (beskjeder, attest etc) på vanlig epost. Det må gå via Helsenorge  ihht lovverket. 

Nye personvernregler 2018. (GDPR)  

I mai 2018 erstattes gjeldende personvernregler med EUs nye personvernforordning. De nye reglene representerer den største endringen innen personvernlovgivning på over 20 år, og vil gjelde for alle virksomheter som behandler personopplysninger. For helsesektoren vil reglene innebære større ansvar og strengere plikter når det behandles helseopplysninger og  pasienter får styrket sine rettigheter. Vi bruker Trinnvis  som er et systematisk kvalitetsarbeid i tråd med Internkontrollforskriften og vil følgelig være oppdatert. Klikk her for å lese mer. ​

Legekonsultasjonen

For å få best utbytte av legekonsultasjonen bør du forberede besøket ved å tenke over hva som er den viktigste årsaken til at du nå oppsøker lege. Start med å fortelle dette når du kommer inn. Det er greit å ta opp et par problemer, men blir det en lang liste, makter sannsynligvis ikke legen å få satt seg nøye nok inn i hvert problem. 
 

OBS! Om det første gang du kommer til konsultasjon /byttet til vårt legesenter, vennligst kontakt tidligere lege og be om å sende journalen elektronisk i god tid før timen. Det eksisterer ingen automatikk i journal forsendelser ved bytte av lege, slik at dette må pasientene selv ordne.


Ved mistanke om feber, er det fint om du har målt den før du kommer til legen.

Om du tror du trenger sykemelding, må du ta kontakt med legen samme dag. Legen har ikke lov til å tilbakedatere sykemelding til før den dagen legen ble kontaktet. Sykemelding skrives hovedaklig ut i forbindelse med besøk hos legen. 

Har du fått medisiner av en annen lege enn fastlegen, bør du huske produktnavn og styrke.

Skal du til en annen lege enn en legene på Nedre Eiker Legesenter er det også viktig å vite navn og styrke på de medisinene du tar.

Hvordan bestille time?

Det er mange som ønsker å nå oss på telefonen og det kan ta litt tid å komme igjennom. Om du vil gjøre det enkelt og spare tid, kan du benytte selvbetjening/Eportal. 

Avbestille time, eller endre timeavtale

Ring oss om endring av time. Dette må skje innen 24 timer før konsultasjonen skal finne sted, ellers blir timen belastet. Du kan også avbestille timer vi selvbetjening/Eportal. Ikke avbestilte timer, blir belastet med gebyr. 

Hvordan få legen hjem til deg?

Sykebesøk må avtales på forhånd med din fastlege. Ring vårt sentralbord for avtale. Eldre og alvorlig syke pasienter vil bli prioritert.

 
Ved akutt behov for legetjenester utenom vår åpningstid, henviser vi til Drammen legevakt telefon nr. 116117 eller nr. 113

Hvordan bestille resepter på faste medisiner?

Ring legesenterets sentralbord eller benytt selvbetjening/Eportal

 

Resepter er tilgjengelig etter kl. 16.00 og sendes elektronisk. Om legen er syk, bortreist etc. kan det gå 1-2 dag, Derfor er det viktig at du bestiller resepter i god tid før det blir helt tomt. 

Attester og korttidssykemeldinger

Dette utstedes vanligvis kun etter konsultasjon hos lege.
Forlengelse av sykmeldinger skjer også vanligvis kun etter samtale med lege.  Om du ikke kan komme på time aktuell sykdomsdag, vennligst gi beskjed da dokumentasjon er nødvendig for evt. tilbakedatering av sykemeldinger. Normalt sett ikke mer enn et par dager. 

Helsekontroller

Time kan bestilles som til vanlig konsultasjon hos lege.

Vaksinering

Influensavaksinering skjer vanligvis i okt/nov. 
Reisevaksiner og andre vaksiner kan fåes ved bestilling av time på skadestuen. 

bottom of page